Prati nas

Vijesti

Nadmoćna pobjeda

Tomašević je novi gradonačelnik Zagreba, nitko prije njega nije osvojio toliko glasova

Iza nas nije bilo velikih donatora, podržali ste nas vi građani, stotine volontera koji su prešli cijeli grad, tisuće građana koji su sudjelovali u programu, kazao je Tomašević.

Objavljeno

|

Tomislav Tomašević (screenshot: HRT)

“Hvala Zagrebe, hvala na povjerenju, hvala na nadi, hvala na ustrajnosti da je prava promjena moguća. Hvala na jasnom mandatu za pravu promjenu”, rekao je Tomislav Tomašević, novi zagrebački gradonačelnik. Kandidat lijevo-zelene platforme Možemo osvojio je najviše glasova građana Zagreba – 199.630. Do sinoć je rekord držao Milan Bandić s 170.798 glasova osvojenih 2013. godine.

“Hvala što ste vjerovali u mene, što ste vjerovali u sebe i što ste vjerovali u sve nas. Hvala svim Zagrepčanima koji su nam dali glas i povjerenje i dat ćemo sve od sebe da to povjerenje opravdamo. Hvala i svima onima koji nam nisu dali glas jer ćemo dati sve od sebe da u sljedećem razdoblju dobijemo i vaše odobravanje u smislu boljeg modela upravljanja i bolje kvalitete života za sve u ovom gradu”, kazao je.


“Zadnji dani kampanje su bili izazovni, ali ostali smo pozitivni. Neću ni ponavljati sve lažne optužbe kojima smo bili izloženi. Borim se čitav život za ovaj grad, borim se protiv loših ugovora, i štetnih odluka onih koji su zarobili ovaj grad, koji ga sustavno zanemaruju i koji ga koriste kao svoj bankomat. Moja kampanja za Zagreb je počela još 1998. kad sam imao 16. godina, a da tada nisam ni znao da počinjem kampanju, kad sam se borio protiv ilegalnog otpada na šljunčarama uz Savu. Dvadeset i tri godine kasnije evo nas zajedno s najboljim timom ljudi s kojima već godinama dijelim borbu za pravednije, solidarnije i za tolerantnije društvo.”

“Iza nas nije bilo velikih donatora, podržali ste nas vi građani, stotine volontera koji su prešli cijeli grad, tisuće građana koji su sudjelovali u programu. Hvala vam na tome. S ponosom ću povesti grad u bolju budućnost. Bit ću gradonačelnik svih građana, i onih kojima sam bio izbor i onih kojima nisam bio jer vjerujem da svi građani bez obzira kako su glasali žele bolje uvjete života, žele dostupnije vrtiće, bolju zdravstvenu skrb, bolji javni prijevoz, žele više zelenih površina, žele da ovaj grad konačno daje perspektivu mladim ljudima”, naveo je novi gradonačelnik.

“To je naša misija, ali ne samo za sljedeće četiri godine, naš pogled ide puno dalje u budućnost. Ključna nam je dugoročna dobrobit za ovaj grad. Zagrebe, dali ste mi povjerenje, a ja vas tražim sudjelovanje u promjenama, da s nama sudjelujete u donošenju odluka o razvoju grada. Molim isto tako i za strpljenje jer nas čeka velik posao i sve promjene neće biti brze niti jednostavne, ali zajedno možemo ostvariti sve potencijale ovog grada  i učiniti ga boljim mjestom za sve, a ne samo za odabrane. Krenimo zajedno u bolju budućnost, Zagreb to može, svi mi to zajedno možemo”, zaključio je Tomašević.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP