Prati nas

Vijesti

Primjer građanima

Beroš u zadarskom kafiću: Želio sam popiti kavu, ali…

Iako nije precizirao o kojem se lokalu radi, mediji javljaju da je ministar boravio u Zadru.

Objavljeno

|

Vili Beroš (foto: HDZ/Youtube)

Ministar zdravstva Vili Beroš na Twitteru je ispričao događaj s terase zadarskog kafića u kojem je namjeravao popiti kavu.

“Želio sam danas popiti kavu u jednom jadranskom kafiću. No, kako je konobarica i na moju molbu odbila nositi masku, tako sam i ja morao odbiti biti gost u tom lokalu. Odgovorno ponašanje je dužnost svih nas”, napisao je ministar dajući primjer drugim građanima.

“Pojavila se konobarica koja nije nosila masku. Naručio sam kavu za sebe i suprugu, ali sam, naravno, pitao mladu damu koja poslužuje zašto ne nosi masku. Ništa nije odgovorila. Možete li zamisliti do koje mjere sam bio konsterniran kad se nakon nekog vremena ista konobarica vratila noseći naručene kave i opet nije imala masku! Kako je to moguće? Valjda vam je jasno da ja, kao ministar zdravstva, nisam mogao tu ostati piti kavu. Kakvu poruku bih time poslao javnosti, nakon što se toliko borimo da se epidemija suzbije?! Ostavio sam novac na stolu i otišao”, dodatno je pojasnio u telefonskom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Beroš.

Beroš je demantirao priče da je prema konobarici bio neljubazan, no konobarica je Jutarnjem listu rekla drugačije: “Rekao mi je da me može biti sram i da ga provociram. Istina, nisam imala masku.” U razgovor se umiješao i vlasnik kafića Josip Kadija i objasnio da djevojka ima resipatornih problema i čak potvrdu od liječnika da masku ne mora nositi.

“Ako je tako, zašto ni druga konobarica nije nosila masku?” pitao je u razgovoru ministar Beroš, koji je o svemu obavijestio načelnika Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šimu Vickovića.

“Neka razmisle što rade, jer iz Zadra, kao i iz drugih destinacija, mora biti odaslana poruka da se ponašamo kako treba i da smo sigurna destinacija. Ja sam mladu damu prilikom naručivanja kave najljepše zamolio da stavi masku, a ona se s kavama vratila opet bez maske. Ako se tako ponaša prema meni kao ministru zdravstva, kakva je poruka svima ostalima”, rekao je Beroš.

Josip Kadija je, na pitanje o drugoj konobarici koja također nije imala masku, uputio ispriku i ministru Berošu i javnosti.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.