Prati nas

Satira

Digitalni signal

Bill Gates objavio kada će cijepljeni u Hrvatskoj, BiH i Srbiji dobiti 5G program

Iako se činilo da zbog početne nestašice cjepiva regija u ovoj godini neće biti pokrivena 5G programom, situacija se zadnjih mjeseci stubokom promijenila. Dobre vijesti stigle su iz susjedne Slovenije.

Objavljeno

|

Bill Gates (screenshot: 60 minutes)

“Nakon što su hrvatske zdravstvene vlasti objavile da će do rujna biti čipirano oko 70 posto stanovništva, možemo planirati i početak emitiranja 5G programa za nanočipove dvanaeste generacije“, objavio je filantrop i promotor cijepljenja Bill Gates na regionalnoj konferenciji “Danas, sutra, prekosutra – entomološki pogled na svijet”, održanoj 16. i 17. lipnja u Ljubljani.

Citirajući riječi ravnatelja zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimira Šostara o cijepnom obuhvatu, Gates je rekao: “Zbog tehnoloških pogodnosti, Hrvatska će dobiti signal tijekom rujna, slijedit će ju Bosna i Hercegovina u listopadu, dok će Srbija signal dobiti u studenom. Cilj nam je emitiranje regionalnog novogodišnjeg programa i zajednički ulazak u 2022. godinu.”


Hrvatska u tri faze

Kako prenosi portal Plameni Jazavac Hrvatski građani će signal dobivati ovisno o digitalnoj regiji kojoj pripadaju. Tako će D1, D2 i D3 (Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska, Bjelovarsko-bilogorska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska županija) signal dobiti 6. rujna.

Tjedan dana kasnije, dakle 13. rujna, s emitiranjem kreću regije D4, D6 i D7 (Grad Zagreb, Zagrebačka, Sisačko-moslavačka, Krapinsko-zagorska, Karlovačka, Ličko-senjska, Zadarska i Šibensko-kninska).

20. rujna signal će biti dostupan D8 i D9 regiji pod koju potpadaju Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija.

Valja reći da se signal u ovom trenutku eksperimentalno emitira u regiji D5 koja obuhvaća Primorsko-goransku i Istarsku.

Kada će emitirati BiH i Srbija?

Što se Bosne i Hercegovine tiče, signal će se puštati u dva navrata po digitalnim regijama. 1. listopada za Plješevicu, Kozaru, Vlašić, Majevicu, dok će 15. listopada na red doći Tušnica, Bjelašnica, Trovrh, Velež i Leotar.

S obzirom da će se do prosinca sustavi testirati u Hrvatskoj i BiH, cijela Srbija bit će pokrivena signalom odjednom i to 15. studenog.

Što je na programu?

“Riječ je o globalnoj investiciji iza koje stoji tajni centri moći. Očekujem da će cijepljeni biti zadovoljni kvalitetom signala koji će dopirati i do najzabačenijih dijelova regije, kako se to već i najavljivalo za 5G. Riječ je o sasvim novoj razini interaktivnog programa koja nam prije nekoliko godina nije bila ni zamisliva”, naveo je Gates.

“Za sada nećemo otkrivati naše adute, no vjerujemo da će građani prepoznati kvalitetu našeg programa koji će se dijelom emitirati i iz regionalnih centara, bez upliva politike i bez ideološkog predznaka”, kazao je Gates.

Prema neslužbenim informacijama, u pregovore s Gatesovom fondacijom ušao je i hrvatski N1 koji namjerava dio programa plasirati i kroz ovog distributera. Uz to, na programu bi se mogla naći i rado gledana Youtube emisija “55 minuta kod Željke Markić”, a navodni transfer emisije javne televizije “Hrvatska za 5” dogovora se s Branimirom Bilićem.

Ovaj prilog dio je serijala “Pametnom dosta”. Prilog nema nikakvu praktičnu vrijednost, osim satiričkog upozoravanja na sulude protuznanstvene teorije usmjerene prema najvećem zdravstveno-civilizacijskom dosegu – cijepljenju te na površnost društvenih mreža. Naše iskustvo pokazuje da osobe koje se najviše opiru cijepljenju, najmanje čitaju članke koje dijele na društvenim mrežama te ih najmanje zanimaju činjenice. Također se pokazalo da oni koji ne čitaju, vrlo rado komentiraju (nepročitano) ne shvaćajući koliko su im komentari promašeni. Živimo u vremenu u kojem je važnije izreći stav, nego uložiti trud u formiranje tog stava. Ako ste pročitali ovaj tekst do kraja, u komentarima na Facebooku napišite “Pametnom dosta”.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP