Prati nas

Vijesti

Nesvakidašnji potez

Klisović si namjerava smanjiti plaću, Špika kaže da je to populizam

Klisović je objavio da smatra da predsjednik Gradske skupštine ne treba imati veću plaću od gradonačelnika Zagreba, stoga će na svome prvom sastanku s gradonačelnikom Tomaševićem tražiti korekciju odnosno smanjenje vlastite plaće.

Objavljeno

|

Što radi stranka umirovljenika?
screenshot: HTV

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović (SDP) trebao bi imati plaću veću od gradonačelničke i tek tisuću kuna manju od premijerske. Zato će, kazao je, od gradonačelnika tražiti manju plaću, ali i manje luksuzan automobil, sukladan njegovim službenim potrebama. Naime, kako će tu dužnost obavljati profesionalno, pripada mu plaća od 31.662 kune bruto, što je u Klisovićevom slučaju 21.228 kuna neto.

Milivoj Špika, predsjednik stranke Blok umirovljenici zajedno (BUZ) odgovorio je Klisoviću da je riječ o populizmu pa predlaže sasma novi pristup. “A zašto ne podići plaću gradonačelniku? Ne treba pretjerivati ili se natjecati sa populističkim zvizdarijama od kojih nitko nema nikakve koristi. I da vam plaća bude duplo veća neće nitko prigovarati ako pokrenete pozitivne promjene u Gradu Zagrebu”, napisao je šef BUZ-a.

“Nikome na treba vodstvo koje će građane odvesti u siromaštvo pa ma kakav izgovor za to bio, a razbacivati se populističkim parolama u pravilu znači ne imati rješenja za probleme. Svatko tko pošteno radi svoj posao očekuje da za to bude i pošteno plaćen, a oni koji vode gad su prvi koji svoj rad trebaju znati cijeniti. Zagreb je jedan od 27 EU metropola i prvi ljudi za svoj rad trebaju biti tako i plaćeni. Sve drugo je pogrešno i vodi u krivom smjeru”, dodatno je pojasnio Špika.

Podsjetimo, Klisović je objavio da smatra da predsjednik Gradske skupštine ne treba imati veću plaću od gradonačelnika Zagreba, stoga će na svome prvom sastanku s gradonačelnikom Tomaševićem tražiti korekciju odnosno smanjenje vlastite plaće. Također je napisao i da ne namjerava voziti službeni automobil koji je luksuzniji od gradonačelnikovog.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.