Prati nas

Vijesti

Neće mirovati

Rada Borić: Živjet ću od mirovine, odlazim iz Sabora

Objavljeno

|

Rada Borić (foto: Sandro Bura)

Rada Borić, zastupnica Nove ljevice u Saboru, napušta parlament i plaću od 16 tisuća kuna mjesečno za gotovo isto toliku naknadu, ali godišnje.

“Da, imat ću sada 1333,33 lipe mjesečno, ali naknada ili saborska plaća ne smije biti motiv za politički angažman. Imam i svoju mirovinu, kao što drugi kolege imaju plaću”, objasnila je za Slobodnu Dalmaciju. Dodaje da je to odlučila s obzirom da je to u skladu s politikom koalicije – da žele mijenjati sve paradigme.

“Rekla bih da sam u komotnijoj poziciji. Imam mirovinu iz Finske, u kojoj sam radila 17 godina. Želja nam je i da taj način pokažemo da se može drugačije”, izjavila je ranije za Tportal.

“Neki kolege saborski zastupnici obavljaju dvije funkcije, ali mislim da to nije dobro”, govori Borić.

Sada će je u parlamentu zamijeniti Ivana Kekin, predsjednica Nove ljevice. “Ivana je obrazovana, politična, strasna i bit će uspješna zastupnica, a osim toga, ja sam kao feministkinja za dijeljenje moći te sa zadovoljstvom predajem baklju Ivani”, komentirala je Borić za Slobodnu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.