Prati nas

Vijesti

Plan

SDP i Možemo potpisali su pakt; ovo nude zagrebačkim umirovljenicima

Možemo i SDP dogovorili su većinu u zagrebačkom parlamentu. U sporazum su ugradili i ciljeve na kojima će raditi do idućih lokalnih izbora.

Objavljeno

|

Tomislav Tomašević (foto: Sandro Bura)

SDP i politička platforma Možemo danas su potpisali koalicijski sporazum o suradnji u Gradu Zagrebu. U nacrtu sporazuma je 28 točaka o programskoj suradnji kojom će se osigurati većina u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Među spomenutih 28 točaka je i izgradnja novih domova za starije osobe te uspostava dnevnih boravaka po gradskim četvrtima. Osim toga, ova koalicija namjera i osigurati skrb starijima u njihovim vlastitim domovima.

Posebna točka jest i unaprjeđenje zdravstvene zaštite kroz bolji sustav domova zdravlja ravnomjernije raspoređenih po gradskim četvrtima te osiguranje preduvjeta za izgradnju bolnice u Novom Zagrebu.

Kao što su i najavljivali tijekom kampanje za lokalne izbore, namjeravaju povećati i kapacitete palijativne skrbi u gradu.

“To su ciljevi o obnovi nakon potresa, reformi gradske uprave, kulture, obrazovanja, socijalne, stambene politike, vodoopskrbe… Osim tih 28 programskih ciljeva, sporazum sadrži i dogovor oko političkih funkcija unutar Skupštine. Predsjednik Gradske skupštine će biti iz SDP-a, a mjesta dva potpredsjednika pripast će klubu Možemo i partnerima. Dogovorili smo i predsjednička mjesta u 18 odbora. U 14 će biti zastupnici iz Možemo i partnera, a četiri mjesta će pripasti kolegama iz SDP-a”, objasnio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Lako smo našli zajednički jezik. Dogovor su uvođenje gradske riznice, osigurati internetsku platformu na kojoj se građani mogu obratiti ako vide probleme s korupcijom. Ovo je prvi korak, a posao nas čeka od sutra”, rekao je šef SDP-a Peđa Grbin

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.