Prati nas

Vijesti

Pukla koalicija

SDP odbacuje mogućnost daljnje suradnje s ‘hreljtončićima’, Grbin je zgrožen

Suradnja Hrelje i Plenkovića je koruptivna, smatra Grbin, dodajući da se radi o podršci i dogovoru samo zato da bi se politički opstalo.

Objavljeno

|

Tko ima pravo na 27 posto?
Peđa Grbin (foto: MojeVrijeme.hr)

Iako je Silvano Hrelja (HSU) u Sabor ušao na listi SDP-a, danas je objavio potpisivanje sporazuma s HDZ-om. Dojučerašnji koalicijski partner SDP – zgrožen je ovom odlukom.

“Umjesto ‘žetončića’ sada imamo ‘hreljtončiće'”, kaže predsjednik SDP-a Peđa Grbin i otklanja svaku mogućnost daljnje suradnje s HSU-om.

“Danas smo u Saboru dobili dvije stvari koje nisu dobre – rebalans proračuna za 2021. godinu koji po uzoru na legendarne proračune Ive Sanadera upumpava novac u sustav bez da rješava ijedan sistemski problem Hrvatske i počeli smo dobivati ‘žetončiće’ ove Vlade”, izjavio je Grbin u Saboru.

“Žetončići sada mogu imati novo ime i zvati se ‘hreljtončići’, ali, u konačnici, stvar je ista i stare navike Plenkovića i njegove Vlade teško umiru”, rekao je Grbin nakon izglasavanja rebalansa proračuna za što je, kao 77. ruka, glasao i Hrelja.

Suradnja Hrleje i Plenkovića je koruptivna, smatra Grbin, dodajući da se radi o podršci i dogovoru samo zato da bi “politički opstao, a ne zato što se s nekim slažeš, podržavate se, vjerujete jedni drugima ili jedni za druge mislite da ste dobri”.

“Što je to nego politička korupcija”, zapitao je čelnik SDP-a.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.