Prati nas

Vijesti

Zovi 192

Što učiniti kada vidite da je u užarenom automobilu zatvoren kućni ljubimac?

Objavljeno

|

foto: Paul Garaizar/Unsplash

Viralna objava koja se širi Facebookom poziva građane da razbiju stakla na usijanim automobilima, ako u njima uoče zaključanog psa, mačku ili drugu životinju. Objava kaže da prije razbijanja stakla treba fotografirati automobil, registracijsku oznaku i životinju u vozilu kako bi se spriječio poziv na sud zbog uništavanje tuđe imovine.

Štoviše, tvrdi se kako je upravo to savjet policije građanima kako bi se spriječila patnja i smrt životinja u vrućem vozilu. No policija tvrdi da ona nikada nije uputila takav poziv.


Bez obzira je li životinja životno ugrožena, na onog tko razbije staklo vozila, primjenjuje se Kazneni zakon.

U tim situacijama građani bi trebali nazvati policiju koja će na teren poslati svoje službenike. A ako je životinja stvarno u opasnosti, o tome bi trebalo izvijestiti i komunalno redarstvo te veterinarsku inspekciju.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP