Prati nas

Show

Tereza Kesovija primila je prestižni orden: ‘Ako i više ništa ne postignem, čuvat ću ga u srcu’

Imam nebrojeno priznanja, ali Francuska je duboko u mom srcu zato što sam u njoj od 1965. godine, kazala je proslavljena hrvatska pjevačica.

Objavljeno

|

Tereza Kesovija (screenshot: Dallas Records/Youtube)

Za predan rad na povezivanju Hrvatske i Francuske kroz kulturu, bogatu karijeru u obje zemlje te promidžbu francuskog jezika i šansone – diva naše glazbene scene Tereza Kesovija (82) primila je prestižno Odlikovanje časnika reda umjetnosti i književnosti, javio je HTV.

Zaslužila ga je zbog brojnih gostovanja francuskih umjetnika u Hrvatskoj, ali i svojim koncertima te pjesmama na francuskom, kako je ovdje rekao veleposlanik te zemlje, Njegova Ekscelencija Gael Francois Veyssière.

“Imam nebrojeno priznanja, ali Francuska je duboko u mom srcu zato što sam u njoj od 1965. godine. I to je ljepota moje profesija kojoj je priznat rad na zajedništvu dviju zemalja, rekla je i dodala da i ako više ništa ne postigne u životu da je ovo priznanje koje će čuvati u srcu”, istaknula je Tereza Kesovija.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.