Prati nas

Vijesti

Na Rab!

Umjesto plaćanja naknada članovima Nadzornog odbora, Varaždin umirovljenike šalje na more

. Gradonačelnik Bosilj već je naložio da se odmah počne pripremati taj projekt, pa će uskoro biti objavljena informacija kada će prvi umirovljenici ljetovati na Rabu.

Objavljeno

|

Varaždinski penzioneri
Varaždin (foto: Siniša Domislović)

Varaždinski umirovljenici moći će povoljno ljetovati na Rabu, a to će biti plaćeno sredstvima koje je Gradska tržnica do sada trošila za naknade članova Nadzornog odbora, objavio je Grad Varaždin.

Tu je inicijativu gradonačelnik Neven Bosilj obrazložio Predragu Ciglaru, direktoru Gradske tržnice Varaždin. Do sada se za rad članova nadzornog odbora tržnice izdvajalo mjesečno 10.500 kuna, odnosno godišnje 126.000 kuna. Nadzorni odbor je ukinut odlukom gradonačelnika na današnjoj skupštini društva pa će se osloboditi novac za kupnju tri stambene montažne kućice.

Kućice će biti smještene na slobodnom zemljištu uz samo Dječje odmaralište Varaždin na Rabu koje će također pružati umirovljenicima logističku podršku u vidu pripreme obroka, osiguranju priključaka na struju i vodu te ostalih potrebnih organizacijskih detalja vezanim za boravak umirovljenika na ljetovanju. Gradonačelnik Bosilj već je naložio da se odmah počne pripremati taj projekt, pa će uskoro biti objavljena informacija kada će prvi umirovljenici ljetovati na Rabu, stoji na gradskoj stranici.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.