Prati nas

Vijesti

Iz Vatikana

Papa Franjo je na operaciji, čeka se priopćenje

Prošle je godine otkazivao obveze zbog prehlade, a ove se je pridržavao strogih protuepidemijskih mjera. u siječnju je cijepljen protiv koronavirusa. Tada je protivljenje cijepljenju nazvao ‘suicidalnim poricanjem’, a cijepljenje ‘etičnim izborom’ za zaštitu tuđih života.

Objavljeno

|

Kako je papa Franjo slavio rođendan?
foto: Reynaldo Amadeu Dal Lin Junior Juba/Pixabay

Papa Franjo  hospitaliziran je kako bi obavio ranije zakazanu operaciju debelog crijeva. Službeni Vatikan je priopćio da 84-godišnji poglavar Rimokatoličke crkve pati od simptomatske divertikularne stenoze debelog crijeva, stanja koje može uzrokovati bolove u trbuhu, nadutost i promjene u crijevnim navikama.

Operaciju će u rimskoj bolnici Gemelli obaviti prof. Sergio Alfieri, upravitelj operativne probavne kirurgije. Nakon obavljenog zahvata, Vatikan će izvijestiti javnost o njegovu tijeku.

Otkad je izabran 2013. godine, Jorge Bergoglio se borio s nekoliko akutnih stanja, no nije bio hospitaliziran. Podsjetimo, zna se da ima problema s kukom i plućima. 1957. godine, kada je imao 21 godinu, odstranjen dio plućnog krila zbog čega često ostaje bez daha. Poznato je i da je operirao žuč.

Prošle je godine otkazivao obveze zbog prehlade, a ove se je pridržavao strogih protuepidemijskih mjera. U siječnju je cijepljen protiv koronavirusa. Tada je protivljenje cijepljenju nazvao “suicidalnim poricanjem”, a cijepljenje “etičnim izborom” za zaštitu tuđih života.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.