Prati nas

Vijesti

Dobro je

Papa Franjo je operiran i dobro je, priopćio je Vatikan

Prošle je godine otkazivao obveze zbog prehlade, a ove se je pridržavao strogih protuepidemijskih mjera. U siječnju je cijepljen protiv koronavirusa.

Objavljeno

|

Papa Franjo (foto: reynaldodallin/Pixabay

Papa Franjo je operiran i dobro je, objavio je službeni Vatikan. Prema riječima glasnogovornika Mattea Brunija, papa je dobro reagirao na operaciju koja je obavljena u općoj anesteziji. Riječ je o ranije zakazanom zahvatu koji nije okarakteriziran kao hitni.

84-godišnji poglavar Rimokatoličke crkve jučer se prijavio u rimsku bolnicu Gemelli jer pati od simptomatske divertikularne stenoze debelog crijeva, stanja koje može uzrokovati bolove u trbuhu, nadutost i promjene u crijevnim navikama. Operaciju je obavio prof. Sergio Alfieri, upravitelj operativne probavne kirurgije.


Otkad je izabran 2013. godine, Jorge Bergoglio se borio s nekoliko akutnih stanja, no nije bio hospitaliziran. Podsjetimo, zna se da ima problema s kukom i plućima. 1957. godine, kada je imao 21 godinu, odstranjen dio plućnog krila zbog čega često ostaje bez daha. Poznato je i da je operirao žuč.

Prošle je godine otkazivao obveze zbog prehlade, a ove se je pridržavao strogih protuepidemijskih mjera. U siječnju je cijepljen protiv koronavirusa. Tada je protivljenje cijepljenju nazvao “suicidalnim poricanjem”, a cijepljenje “etičnim izborom” za zaštitu tuđih života.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP