Prati nas

Satira

U korak s vremenom

Postani epidemiolog! Uvjet za upis su komentari na Fejsu i broj lajkova

Iako sam studij još nije posve definiran, neslužbeno smo doznali da će se sastojati isključivo od praktičnih vježbi sofizama, logičkih pogreški i demonstriranja Dunning-Krugerovog efekta.

Objavljeno

|

Janoš Rokvić, Medicinski fakultet u Zagrebu (foto: Plameni Jazavac)

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu objavio je da će tijekom 2022. godine pokrenuti novi postdiplomski specijalistički studij koji će zamijeniti postojeću specijalizaciju iz epidemiologije. Vijest će posebno razveseliti one koji, iz tko zna kojih razloga, nisu studirali medicinu, jer uvjet za specijalizaciju neće biti diploma.

“Studij medicine traje šest godina, odnosno 12 semestara, a može se pohađati samo kao redoviti studij. Specijalizacija iz epidemiologije traje dodatne četiri godine, što ukupno daje deset godina. S obzirom na brojnost epidemiologa koje svakodnevno izbacuje Facebookova akademija izvrsnosti, u današnje vrijeme to se čini kao čisti gubitak vremena pa od iduće godine napuštamo klasičnu specijalizaciju“, kazao je za portal Plameni Jazavac Janoš Rokvić, voditelj društvenih mreža Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Ono što se pokazalo ključnim jest da vodeći Facebook epidemiolozi nemaju završeni medicinski fakultet kaže Rokvić pa o novoj specijalizaciji otkriva: “Riječ je o jednosemestralnom poslijediplomskom integriranom studiju epidemiologije i imunologije. Uvjet za njega neće biti završena medicina, već minuli rad na društvenim mrežama. Dakle, svatko će se moći kandidirati; od kožnih galanterista do pomoćnih radnika u kartonaži. Svima ćemo dati jednaku šansu.”

Za pristupanje kvalifikacijskom postupku kandidati će morati priložiti ovjerenu presliku deset komentara koje su napisali na Facebooku ispod tema o cijepljenju i bolesti COVID-19 te uvjerenje o broju iscerenih smajlića koje su ostavili ispod izjava epidemiologa i imunologa. Razradbeni postupak sastojat će se od zbroja lajkova na dostavljenim komentarima, čemu će biti pridodan broj iscerenih smajlića.

Iako sam studij još nije posve definiran, neslužbeno smo doznali da će se sastojati isključivo od praktičnih vježbi sofizama i demonstriranja Dunning-Krugerovog efekta. “Nakon šest mjeseci, polaznici studija moći će koristiti titulu specijalista intuitivne epidemiologije i imunologije. Očekujemo da će s njome moći ostvariti veći broj lajkova na društvenim mrežama i značajno veći utjecaj među simpatizerima Živog zida i Slobodne Hrvatske”, objašnjava Janoš Rokvić za Jazavac.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.