Prati nas

Show

In memoriam

Preminuo je Charlie Watts, bubnjar Rolling Stonesa. Priželjkivao je razlaz bez svađe

Watts se 2004. u Londonu liječio od raka grla. Oporavio se nakon četiri mjeseca borbe s bolešću tijekom koje je šest tjedana primao intenzivnu terapiju zračenjem.

Objavljeno

|

Charlie Watts (screenshot: NME/Youtube)

Bubnjar Rolling Stonesa Charlie Watts preminuo je u Londonu u 81. godini života, objavio je njegov agent izrazivši žaljenje zbog odlaska “jednog od najvećih bubnjara njegove generacije”.

Watts je jedan od osnivača Rolling Stonesa. U bendu je bio od 1963. godine, uz Micka Jaggera i gitarista Keitha Richardsa.

Prema službenom priopćenju, otišao je mirno u bolnici u Londonu ranije tijekom dana, okružen članovima svoje obitelji. Početkom kolovoza Watts je objavio da zbog zdravstvenog stanja neće sudjelovati u jesenskoj turneji benda te da će ga zamijeniti Steve Jordan.

Watts se 2004. u Londonu liječio od raka grla. Oporavio se nakon četiri mjeseca borbe s bolešću tijekom koje je šest tjedana primao intenzivnu terapiju zračenjem.

2018. godine kazao je kako voli svirati s Jaggerom i Richardsom, no i da ga ne bi smetalo da bend zaključi karijeru. “Volio bih da to bude bez ljutnje, prijateljski. Da mi Mick ili Keith, ili bilo tko, kaže da više ne žele nastupati s bendom iz bilo kojeg razloga. I da kažemo da je to bilo to. Ne bih volio da završimo sa svađom”, kazao je za The Guardian.

U istom je razgovoru spomenuo i Davida Bowiea, što je šokiralo mnoge. “Mislio sam da će ljudi biti tužni zbog njegove smrti. On je bio zgodan momak koji je napisao nekoliko dobrih pjesama. Ali za mene nije bio muzički genij”, zaključio je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.