Prati nas

Satira

Znaju istinu

Umirovljenici: ‘Samo korona! Ministre, zar nitko više ne umire od propuha?’

Umirovljenici od ministra očekuju hitnu reakciju. U protivnom će zatražiti pomoć saborskog zastupnika Silvana Hrelje, a o svemu će izvijestiti i europske umirovljeničke organizacije. Pametnom dosta, poručuju umirovljenici.

Objavljeno

|

Vili Beroš (foto: HDZ/Youtube)

Savez umirovljenika “Budućnost” (SUB) otvorenim je pismom poslanim na adrese ministra zdravstva Vilija Beroša i premijera Andreja Plenkovića upozorio na neizdrživo stanje u zdravstvenom sustavu.

“Ne samo na liste čekanja, već i na potpuno krivo dijagnosticiranje bolesti od kojih hrvatski građani umiru. Mi se ne pitamo umiru li ljudi s koronom ili bez korone. Znamo da se radi o laži i uroti te da se obiteljima preminulih plaća kako bi dalje širili neistine. Dosta nam je PLANdemije”, stoji u pismu kojeg potpisuje predsjednik SUB-a dr. Ivica Motika.

Umjesto toga, SUB od ministra  zdravstva Vilija Beroša traži da se uvedu transparentne prijave uzroka smrti i klasifikaciju prema stvarnom stanju na terenu.

“Proveli smo istraživanja među našim članovima koje nam je dalo uvid u prave razloge umiranja u Hrvatskoj. Od ministra očekujemo da liječnicima putem Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava Republike Hrvatske, a kroz padajući izbornik, omogući odabir jednog od 10 najčešćih uzroka smrti u Hrvatskoj”, objasnio je za portal Plameni Jazavac dr. Motika.

A prema istraživanjima koje je proveo SUB, vodeći uzroci smrti u Hrvatskoj su:

  1. propuh,
  2. mokra kosa i propuh,
  3. plivanje odmah nakon ručka,
  4. prekratke jakne i kaputi,
  5. progutana žvakaća guma,
  6. hrenovke,
  7. progutani komadić ljuske od jajeta,
  8. sladoled i kola u kombinaciji,
  9. sjedenje na betonu,
  10. kupanje za vrijeme menstruacije.

“Kako to da danas više nitko ne umire od mokre kose na propuhu? Gdje su smrti od sjedenja na betonu? Od ministra očekujemo hitnu reakciju. U protivnom ćemo zatražiti pomoć našeg saborskog zastupnika Silvana Hrelje, a o svemu ćemo izvijesti i europske umirovljeničke organizacije. Pametnom dosta!” zaprijetio je Motika.

Ovaj prilog dio je serijala nazvanog “Test inteligencije”. Prilog nema nikakvu praktičnu vrijednost, osim satiričkog upozoravanja na sulude protuznanstvene teorije usmjerene prema negiranju pandemije i najvećeg zdravstveno-civilizacijskog dosega – cijepljenja. Predviđamo da će ovaj prilog najčešće i najžešće komentirati antivakseri i poricatelji pandemije, bez da su ga uopće pročitali i razumjeli da se radi o zabavi na njihov račun. Živimo u vremenu u kojem je važnije izreći stav, nego uložiti trud u formiranje tog stava. Ipak, ako ste pročitali ovaj tekst do kraja, u komentarima na Facebooku napišite “Pametnom dosta”.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.