Prati nas

Mozaik

Baka i djed u tajnosti odveli unuka na test očinstva, sin im to nije oprostio

Odluka da provjere je li tek rođeni unuk doista dijete njihovog sina, razbjesnila je muškarca koji je prekinuo svaki kontakt sa svojim roditeljima.

Objavljeno

|

Baka stalno ljubi bebu
foto: Hayley Johnson/Scopio

Iako nije rijetkost da se roditelji ne slažu s odabirom partnera svog djeteta, neki jednostavno ne znaju kada prestati vodeći se razmišljanjem da “nitko nije dovoljno dobar za našeg sina ili našu kćer”, piše Independent.

No roditelji jednog korisnika društvene mreže Reddit otišli su doista predaleko te su tek rođeno unuče podvrgnuli DNA testu kako bi bili sigurni da je njihov sin doista otac djeteta. Nakon šokantnog otkrića, muškarac i njegova supruga prikinuli su sve veze s njegovim roditeljima, a uzrujani sin pitao je korisnike Reddita je li možda pretjerao u reakciji.

Muškarac je objasnio kako je svoju suprugu Sonju upoznao u restoranu u kojem je radila kao konobarica. Njegovi roditelji nisu se složili s njegovim odabirom jer su vjerovali da ga je žena “iskoristila da ostvari svoj američki san”, odnosno dobije papire. Naravno, čovjek je bio uvrijeđen njihovom pretpostavkom i optužio ih da su “rasisti”.

Njihov međusobni odnos se dodatno pogoršao kad je par objavio da se želi vjenčati i zamolio roditelje za blagoslov – što su oni odbili. “Zbog toga smo odlučili pobjeći i samo smo pozvali brata i Sonjine najbolje prijatelje da nam budu svjedoci”, napisao je.

Dvije godine kasnije, sretni par dočekao je svoje prvo dijete, sina Garretha, što je muškarčeve roditelje nagnalo da se pomire sa sinom i snahom kako bi bili dio života svojega unuka. “Moja supruga uopće nije dvojila o tome da mojim roditeljima da još jednu šansu”, rekao je korisnik Reddita. “Dopustila im je da upoznaju našu bebu dva dana nakon otpusta iz bolnice.”

Činilo se da se odnosi u obitelji popravljaju – sve dok korisnik Reddita nije čuo kako njegova mama govori unuku: “Zar nisi najslađa beba ikada? Drago mi je što je potvrđeno da si zaista moj unuk.” Nakon što ju je upitao o čemu se radi, njegova je mama nakon nekog vremena popustila i rekla mu istinu. Malenog Garretha su podvrgli DNA testiranju kako bi se uvjerili da je on njihov biološki potomak.

“Na trenutak sam ostao bez riječi, a onda eksplodirao od bijesa”, napisao je. “Rekao sam tati da mi da sina i da odu prije nego što izgubim ono malo poštovanja koje sam prema njima imao. Mama se ispričala i rekla je da su to učinili zato što ne vjeruju mojoj ženi i zato što naš sin uopće ne liči na mene.”

Tek dva tjedna kasnije, muškarac je napokon rekao svojoj supruzi o incidentu nakon što je pitala zašto im njegovi roditelji nisu došli u posjet. “Počela je plakati, bila je slomljena posebno nakon što je pokušala pridobiti njihovu naklonost”, rekao je.

Par je zajedno odlučio da više ne puštaju njegove roditelje u svoj, niti u djetetov život. “Kad je mama nazvala da ih pita kad nas mogu ponovno posjetiti, rekao sam im da više nisu dobrodošli. Mama je pozvala tatu i ja sam mu rekao isto”, rekao je.

“Bio je ljut, nazvao me nezahvalnim i okrutnim. Rekao je i nekoliko riječi o mojoj ženi što me dodatno razljutilo. Ostalo nisam ni čuo jer sam samo spustio slušalicu.”

Većina komentatora na Redditu složila se s odlukom para da prekinu svaku komunikaciju s muškarčevim roditeljima.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.