Prati nas

Show

Čisto uživanje

Baka Tončica Čeljuska: ‘Osjećaj prema unuci najsličniji je onom kad se zaljubiš’

‘Čisto je opuštanje biti s malom djecom i nakon roditeljskog iskustva nećeš to više kvariti nekim svojim pristupom, nego uživaš’, kaže Čeljuska.

Objavljeno

|

Tončica Čeljuska (foto: Facebook)

Naša poznata voditeljica Tončica Čeljuska postala je baka o čemu je progovorila u intevjuu za Jutarnji list. Otkrila je da će zasigurno razmaziti svoju unučicu Amelie koju joj je podarila jedna od dvije kćeri.

“Shvatila sam da su bake takve jer mame kad rode imaju odgovornost, iako bi sve majke trebale proći tečaj koji ne postoji, nego intuitivno odgajamo djecu na način kako su odgajali nas i imamo teret da od djece napravimo funkcionalne, sretne ljude koji će se uklopiti i biti sretni. Zato je biti roditelj velika odgovornost, a nemaš pojma da su djeca došla sa svojim naravima i temperamentom. A kad imaš dvoje djece, vidiš da su oni dva svijeta, potpuno različite iako su od istog oca i majke i isto odgajane i da će svatko od njih napraviti svoju priču, koja nema veze s tobom”, kaže Čeljuska.

“Kako kaže Halil Džubran: ‘Vaša djeca nisu vaša djeca, oni su strijele prema budućnosti i imaju svoj svijet’. Kad to shvatiš, možeš samo gledati to malo stvorenje koje je došlo, bez opterećenja, jer su roditelji već preuzeli svoje, i to je normalno. A ti samo uživaš u toj nesputanosti, ljepoti te čiste duše i potpune nepatvorenosti. Čisto je opuštanje biti s malom djecom i nakon roditeljskog iskustva nećeš to više kvariti nekim svojim pristupom, nego uživaš u tome kako se to dijete igra, kako s tobom razgovara, kako doživljava tebe i druge. Neusporedivo je. Osjećaj prema unuci najsličniji je onom kad se zaljubiš”, zaključila je Čeljuska.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.