Prati nas

Aktivno starenje

Kreativnost ne košta

Otvorena izložba radova polaznika online likovne radionice ‘Oboji dan’

Cilj projekta ‘Oboji dan’ je povećanje socijalne uključenosti osoba starijih od 54 godine sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima preko interneta.

Objavljeno

|

Jasna Perica

U Knjižnici Dugave u Zagrebu predstavljen je projekt i otvorena izložba radova polaznika online likovnih radionica “Oboji dan”.

Tijekom pohađanja online aktivnosti polaznici će izraditi likovna djela u svojim domovima te ih samostalno ili uz pomoć volontera digitalizirati, a djela će biti objavljena na online izložbama.

Cilj projekta “Oboji dan” je povećanje socijalne uključenosti osoba starijih od 54 godine sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima preko interneta. Projektom se predviđa uključiti 128 osoba starijih od 54 godine u online likovne radionice i virtualne obilaske muzeja pod vodstvom likovnog pedagoga. Više o samom projektu pročitajte ovdje.

Projekt se realizira se uz potporu Europske unije u Operativnom programu Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Provodi ga Udruga POZOR! u partnerstvu s Maticom umirovljenika Peščenica-Žitnjak na području Grada Zagreba.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.