Prati nas

Show

In memoriam

Preminuo je Minja Subota, prvo lice Muzičkog tobogana uz kojeg su odrastale generacije

Podrijetlom Drnišanin, Minja Subota školovao se u Beogradu, nakon čega je postao jugoslavenska televizijska zvijezda.

Objavljeno

|

Nakon duge bolesti, u 82. godini života, preminuo je legendarni televizijski voditelj, pjevač i kompozitor Minja Subota. Vijest o smrti potvrdio je na društvenim mrežama zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Subota je rođen 8. studenog 1938. godine u Sarajevu. Završio je Fakultet elektrotehnike te srednju glazbenu školu, sve u Beogradu. Javnosti na području nekadašnje Jugoslavije najpoznatiji je po emisiji za djecu koja se emitirala na Televiziji Novi sad čak 18 godina, a prenosile su je brojne druge republičke televizije SFRJ. Naime, u to je vrijeme Muzički tobogan rušio rekorde gledanosti.


Subota je uz Tobogan osmislio i vodio niz drugih dječjih emisija, pjevao je i skladao. U slobodno vrijeme strastveno se bavio fotografijom i radijskim uređajima.

Minja Subota porijeklom je iz Hrvatske. Njegov otac Ante, porijeklom iz Drniša, rođen je i živio u Splitu. Nakon završetka fakulteta u Beogradu, oženio je Desanku Pilja iz Sarajeva. Obitelj se 1942. godine preselila u Zagreb, budući je otac Ante dobio posao inženjera Glavne pošte da bi se nakon oslobođenja preselila u Beograd.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP