Prati nas

Vijesti

Crna kronika

Umirovljenik policiji priznao da je šakom udarao trgovkinju Tiska, negira pokušaj krađe

Od udaraca je osjetila bol u glavi i nije se odmah snašla, a osoba koja ju je napala je stajala neko vrijeme kraj kioska, gledala ju i govorila joj je nešto, ali se ne sjeća što točno.

Objavljeno

|

Prvomajski prosvjed 2018.
foto: Sandro Bura

Dugoreški umirovljenik u dobi od 69 godina napao je i istukao djelatnicu kioska u Dugoj Resi, koja ga je uhvatila u krađi križaljke. Tvrdi tako Općinsko državno odvjetništvu u optužnici koju je podiglo protiv njega. Sam čin zbio se 29. travnja oko 13.30 sati, piše KAportal.

“U nakani neovlaštenog stjecanja tuđe stvari, na kiosku trgovačkog društva Tisak d.o.o. uzeo je križaljku koju je stavio u svoju jaknu, uslijed čega je prodavačica izašla iz kioska te mu rekla da vrati križaljku kao i da za njega više nema prodaje te da će reći kolegicama da on krade križaljke. On se na te riječi oglušio, zbog čega mu je ona uzela križaljku i istu krenula staviti natrag na policu, uslijed čega se sagnula, kada ju je, u nakani da zadrži križaljku, za vrijeme dok mu je bila okrenuta leđima i u sagnutom položaju, uhvatio objema rukama za vrat, gurao uz aparat za kavu te potom udario nekoliko puta po glavi i desnom uhu”, stoji u optužnici.


Djelatnica je zadobila lakše ozljede, natučenje desne strane lica i vrata. Lopov je pobjegao bez plijena, a djelatnica je nazvala policiju. Okrivljeni se na ispitivanju branio da stalno na tom kiosku kupuje križaljke, te da je nije mislio ukrasti jer košta samo 9 kuna.

>> Agresija i starenje: Postoji li međusobna veza?

“Počela je vikati na mene, a uokolo su stajali ljudi. Zato je dobila te šamare, jer je ona mene napala. Nisam se obratio direktno njoj, već sam sam uzeo križaljku, a imao sam kod sebe novca i mislio sam platiti. Čekao sam u redu, a onda je ona došla i počela vikati. Nakon toga je dobila pljusku i šamar. Kleknula je dolje kada sam je udario šakom u glavu, ali je nisam davio”, ispričao je u svojoj obrani muškarac na policiji kao osumnjičenik, dok se na tužiteljstvu kao okrivljenik branio šutnjom.

Nakon što je na mjesto događaja stigla policija i hitna trgovkinja je od kolegice je saznala ime muškarca koji ju je napao. Zbog događaja je u velikom strahu za svoj život, a posebno se boji što će se dogoditi kada muškarac ponovno dođe na kiosk kada bude radila i boji se da ju ne bi ponovno napao, piše KAportal.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP