Prati nas

Vijesti

Uvođenje reda

Kreću policijske kontrole u trgovačkim centrima, javnom prometu i kafićima

U posljednja 24 sata zabilježeno je 4.154 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 22.382. Među njima je 1.231 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 160 pacijenta. Preminulo je 26 osoba.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

“Primjećuje se trend opuštanja u društvu i zato će se ići na pojačano provjera i nadzor postojećih mjera. U tome će sudjelovati policija, posebno govorimo o nadzoru javnog prometa i ugostiteljskih objekata”, kazao je na sjednici Vlade RH ministar unutarnjih poslova i šef Stožera civilne zaštite Davor Božinović.

“Kontrolirat će se i trgovački centri. Ravnateljstvo Civilne zaštite kontrolirat će javna okupljanja, trgovačke centre i ostala okupljanja. Prevenirat će se ilegalna okupljanja i pravne osobe koje kontinuirano krše mjere Stožera”, rekao Božinović.

“Uslijed brzog širenja virusa pripremamo i aktiviranje Arena Centra za prihvat COVID bolesnika. Predlaže se i otvaranje tzv. COVID ambulanti”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš uz konstataciju da se primjećuje povećan interes za cijepljenje.

“Danas smo prešli 56% odrasle populacije koja je cijepljena najmanje jednom dozom.  Od 1.000 hospitaliziranih u tjedan dana čak 75 posto nije bilo cijepljeno”, komentirao je premijer Andrej Plenković, dodavši da je i među umrlim osobama ogroman postotak necijepljenih.

“Indikativan podatak je da je od ljudi koji su preminuli u dobi između 40 i 59 godina, dakle od 15 preminulih samo jedna osoba je bila cijepljena. To je ozbiljan podatak, svatko tko je razuman vidi da je cijepljenje najbolji način da se zaštite”, poručio je premijer.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.