Prati nas

Vijesti

Pitanje svih pitanja

Sindikat umirovljenika: Jesu li umirovljenici spremni izaći na prosvjed?

‘Danas je 66 posto mirovina ispod 2.927 koliko sada iznosi službena linija siromaštva. 2017. nas se okupilo oko 7.000. Jesmo li spremni da nas se okupi barem 70.000?’ pita SUH.

Objavljeno

|

foto: S. Bura/S.Bogdanic/Mojevrijeme.hr

U nedjelju 10. listopada navršit će se četiri godine od posljednjih prosvjeda umirovljenika. Podsjetio je na to Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) koji je te prosvjede organizirao. Usprkos brojnim medijskim najavama i prosvjedovanju u više hrvatskih gradova, većina umirovljenika tada je odlučila ostati – doma.

“Tragično! 10. listopada 2017. Sindikat umirovljenika Hrvatske je u (u Zagrebu, Puli, Splitu, Osijeku i Slavonskom Brodu održao prosvjede pod sloganom Zaustavimo siromaštvo i poniženje u starosti. Tada je 50 posto mirovina bilo niže od hrvatske linije siromaštva koja je iznosila 2.085 kuna. Danas je 66 posto mirovina ispod 2.927 koliko sada iznosi službena linija siromaštva. Tada nas se okupilo oko 7.000. Jesmo li spremni da nas se okupi barem 70.000?” objavio je SUH na Facebooku.

U nastavku pogledajte kako je prosvjed te 2017. godine izgledao u Zagrebu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.