Prati nas

Vijesti

Komunalije

Neodgovorni Zagrepčani dobit će veće račune za odvoz otpada

Usluga će poskupjeti za one koji ne odvajaju, ali analize se još rade. Imamo nekoliko mjeseci da Skupština donese novu odluku, objasnio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Računi Čistoće postat će veći za sve one koji ne odvajaju otpad, kazao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Cjenik usluge odvoza otpada mora se promijeniti, objasnio je gradonačelnik navodeći da se već neko vrijeme pokušava uvesti naplata prema količini odloženog otpada. Drugim riječima, stimulira se građane da što više odvajaju na način da više plaćaju oni koji ne odvajaju za recikliranje i kompostiranje.

“Usluga će poskupjeti za one koji ne odvajaju, ali analize se još rade. Imamo nekoliko mjeseci da Skupština donese novu odluku”, dodao je.

O glomaznom otpadu je kazao: “Trenutno je na platou na Jakuševcu gdje se odvajaju sirovine, uskoro ćemo prezentirati daljnja privremena rješenja dok se ne riješe sve dozvole.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.