Prati nas

Vijesti

Njemačka

Tko preda vozačku dozvolu, dobije besplatan javni prijevoz

Za troškove koji proizlaze iz ove ponude država Baden-Württemberg pridonijela je do tri milijuna eura. Cilj kampanje je učiniti promet sigurnijim. Više od trećine sudionika u prometu koji su imali smrtnu nesreću imaju 65 ili više godina.

Objavljeno

|

foto: Ramiro Pianarosa/Unsplash

Vlasti u mnogim državama razmišljuju kako smanjiti broj stradalih u prometu. Neke tergetiraiju mlade vozače, neke alkohol, pojaseve, mobitele, a neke i starije vozače, piše HAK.

U nekim dijelovima njemačke pokrajine Baden-Württemberg stariji će građani uskoro moći dobiti besplatnu godišnju kartu za lokalni javni prijevoz u zamjenu za svoju vozačku dozvolu.

Od 1. prosinca stariji građani mogu se prijaviti za besplatnu godišnju kartu za lokalni prijevoz. Da bi to učinili, moraju se dobrovoljno i trajno odreći vozačke dozvole i vratiti vozačku dozvolu nadležnim tijelima. Drugi uvjet je prebivalište u regiji.

Za troškove koji proizlaze iz ove ponude država Baden-Württemberg pridonijela je do tri milijuna eura. Cilj kampanje je učiniti promet sigurnijim. Više od trećine sudionika u prometu koji su imali smrtnu nesreću imaju 65 ili više godina, a u 68 posto nesreća za njih su krivi stariji vozači, piše HAK.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.