Prati nas

Vijesti

Crna kronika

Prevarantice zagrebačkoj umirovljenici ukrale životnu ušteđevinu

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Objavljeno

|

Ilustracija: Artem Labunsky/Unsplash

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvije ženske osobe starosti 31 i 39 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare na štetu 76-godišnjakinje.

Istraga je pokazala da je osumnjičena 31-godišnjakinja, 16. prosinca oko 12.30 sati, prema prethodnom dogovoru s 39-godišnjakinjom, mobitelom nazvala oštećenu na njezin kućni telefon. Lažno se predstavila kao zaposlenica banke te je žrtvi rekla da će joj novac koji drži u banci propasti te da bi joj bilo najbolje podići ga i prebaciti u drugu banku.
 
Uporno, u još nekoliko navrata prvoosumnjičena je nazvala oštećenu i nagovarala ju da podigne novac pri čemu je nudila pomoć u “prebacivanju novca u drugu banku”. 76-godišnjakinja je u konačnici pristala, otišla je u banku i podignula životnu ušteđevinu u vrijednosti 36.270 eura. Novac je predala prevarantici koja ju je čekala u automobilu u blizini mjesta stanovanja. Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 272.025 kuna.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.