Prati nas

Show

Nekad i sada

Tereza: Božić je rezerviran za obitelj, nikakva raskoš, nikakvo ludilo…

Bit će onakva kakvu smo zaslužili ili kakvu nam je Bog dao. Samo se nadam da neće biti bolesti i da će biti bolja nego prethodna, kaže Tereza Kesovija o nadolazećoj 2022. godini.

Objavljeno

|

Tereza Kesovija (screenshot: Pjesma nad pjesmama)

Miljenica nacije, pjevačica Tereza Kesovija (83), za RTL se prisjetila kako je nekada slavila Božić. “Božić prije 80 godina i danas kod mene se na isti način slavi. Od djetinjstva je taj dan rezerviran isključivo za obitelj. Svake godine! Uvijek”, kazala je.

“Tada je to bilo skromno, bez puno poklona, dobili bismo po jednu mandarinu ili komadić orahnjače. Nije bilo novca pa se nije moglo nešto bolje niti pokloniti”, navodi Tereza. Ubrzo su došla i neka bolja vremena, no bolja financijska situacija nije bila razlog da se tradicija zaboravi. Božić je i dalje slavila skromno i ono najbitnije – uvijek u krugu obitelji.

“Kasnije, kada je bilo više mogućnosti i dalje je bilo isto. Niti jedan Božić nisam provela izvan svog obiteljskog doma. Nikada. Iako sam puno dana u godini provela van granica naše zemlje, Božić i Badnjak se uvijek slavio u krugu obitelji i dvoje ili troje najbližih prijatelja”, objašnjava pjevačica i dodaje – ni ove godine neće biti drugačije.

“Nikakav raskoš, nikakvo ludilo. Pokloni će biti praktični. Ne kupuju se za Božić automobili ili motocikli. Takvi pokloni na taj dan su za mene glupost. Božić je dan kada su ljudi sretni oko stola, a ono što se na njemu nalazi je manje bitno. Jedini što je bitno su zadovoljstvo, sreća”, kaže Kesovija za RTL.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.