Prati nas

Vijesti

Sve je u igri

Beroš: Razmišljat ćemo o obaveznom cijepljenju starijih od 65

Ministar Beroš kaže da smo u krizi bez presedana. ‘Već smo u ranijim valovima pokazali da je mobilizacija opreme i osoblja jedini način na koji možemo odgovoriti na nju’, dodaje.

Objavljeno

|

Vili Beroš (foto: HDZ/Youtube)

Zbog teške situacije s koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županije, premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Vili Beroš obišli su KBC Split. U toj je ustanovi na respiratoru 49 COVID pozitivnih pacijenata.

“U Splitu je 217 hospitaliziranih. Poruka koju želimo uputiti je: cijepljenje, primanje boostera, poštivanje mjera, slušanje struke – to su liječnici i infektolozi. Cjepiva ima više nego dovoljno, u izobilju, rekao bih. Pozivam sve da se cijepe, pogotovo starije”, rekao je Plenković.

“Teško je za vjerovati da mlađi ljudi nagovaraju starije da se ne cijepe. O tome smo danas razgovarali. I onda oni završavaju u bolnici. Možemo to prekinuti. Znanost i struka daje izlaz i odgovor na ovo pitanje”, kaže pak minstar Beroš.

“Čitavo vrijeme govorim da su sve mjere na stolu. Obavezno cijepljenje nije opcija. Ako virus bude napredovao, razmišljat ćemo i o obaveznom cijepljenju za starije od 65 godina… ali prvo sad moramo vidjeti kakav je omikron u Hrvatskoj, kakvu kliničku sliku imaju stariji”, rekao je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.