Prati nas

Vijesti

Bivši ministar

Matić o novim ratnim invalidima: ‘Možda ih bole leđa, ali to je od starosti, a ne od rata’

Bivši ministar branitelja Predrag Matić komentirao je za N1 televiziju rast broja branitelja u posljednje četiri godine. Od 2017. broj branitelja je narastao za nekoliko tisuća, objavljeno je u ponedjeljak.

Objavljeno

|

Predrag Fred Matić (foto: Vlada RH)

“Kad bih trebao kupiti glasove, kupio bih tuđim novcima. Čestitam HDZ-u. Nek’ se postroji tih 7 tisuća branitelja na stadionu, vjerujem da je 99 posto njih simpatizera HDZ-a, a onaj jedan posto SDSS-a”, govori Matić za N1 i dodaje: “Ako je i od HDZ-a, previše je.”

Matić o stjecanju statusa branitelja kaže: “Učlaniš se u HDZ ili SDSS i 90 posto stvari je riješeno. 30 godina nakon rata, to samo HDZ može raditi, po onoj Plenkovićevoj ‘mogu kako hoću”.

“Zar netko može vjerovati da se 30 godina nakon rata može pojaviti 7 tisuća branitelja, 5 tisuća invalida… Kad HDZ izgubi izbore, prva stvar koju će SDP napraviti će biti objava registra branitelja”, govori bivši ministar.

“Koliko se smanjio broj HRVI-ja 30 godina nakon rata? Pa dobili smo 6 tisuća novih, to je 6 tisuća stanova, 6 tisuća mirovina. Da mi je znati što se to dogodilo u zadnjih 20 godina da su oni postali invalidi? Možda ih bole leđa? I mene bole leđa, u ratu sam imao 29 godina, sada imam 60, bole me leđa jer imam 60 godina, a ne od posljedica rata”, govori Matić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.