Prati nas

Vijesti

Nova metla

Suvišnim rukovoditeljima nude posao smetlara? Tomašević: Zašto ne?

Dio radnika će, dodaje, otići s otpremninama, a dijelu će biti ponuđeni operativni poslovi.

Objavljeno

|

Tomislav Tomašević (screenshot: HRT)

Nakon što je u nedjelju informacije o otkazima u Zagrebačkom holdingu iznijela njegova zamjenica Danijela Dolenec, gradonačelnik Tomislav Tomašević stao je pred novinare i ponudio nove detalje.

Kaže da spremaju oko 700 otkaza na razini cijelog Holdinga. Oko stotinjak njih je na pozicijama s najvećim koeficijentima (koordinatori, savjetnici, zamjenici), a ostatak je u administraciji, na pozicijama sa srednjim koeficijentima.

“Radi se o procesu koji je započeo još u studenom. Tada su se pojavile prve informacije o određenom višku radnika na razini Holdinga. Taj višak je prvenstveno u administraciji i kada se uspoređuje s drugim komunalnim poduzećima u Hrvatskoj taj višak se jasno vidi”, rekao je Tomašević.

Dio radnika će, dodaje, otići s otpremninama, a dijelu će biti ponuđeni operativni poslovi. Na novinarsko pitanje hoće li zaista nekome na rukovodećoj poziciji biti ponuđeno da prijeđe na operativni posao u Čistoći, na poziciju smetlara, Tomašević je odgovorio: “Naravno da je moguće, zašto ne bi bilo moguće?”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.