Prati nas

Vijesti

Nekad i sada

Umirovljenik priveden zbog vrijeđanja Plenkovića: ‘Milicija je zatvarala i kad bi Tito dolazio’

Briševljanin (72) je kasnije napisao status u kojem govori kako on nije bio jedini uhićeni tog dana zbog komentara na Facebooku.

Objavljeno

|

Jesu li rasle mirovine za vrijeme Plenkovićeve vlade?
Andrej Plenković (screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube)

Zbog prijetnji i uvreda odaslanih prema premijeru Andreju Plenkoviću u komentaru objavljenom na Facebooku, zadarska je policija u petak uhitila 72-godišnjegMladena Ćustića. iz Briševa kod Zadra. Sve je to objavljeno povodom dolaska premijera na obilježavanje 29. obljetnice VRO-a Maslenica.

Uhićeni je u komentaru na Facebooku jednog lokalnog portala vrijeđao i omalovažavao premijera ispod vijesti o njegovom dolasku u Maslenicu, navodeći da ga treba “dočekati s pokvarenim jajima” napisao je status u kojem govori kako on nije bio jedini uhićeni tog dana zbog komentara na Facebooku, javlja Zadarski.hr.

“Ovo je rezultat mog komentara premijeru hrvatske Vlade koji katastrofalno vodi hrvatsku Vladu, jedan pokazatelj je masovno iseljavanje hrvatske mladosti u tuđinu. Premijer je došao u Zadar, a zbog njegove sigurnosti mene je policija uhitila i zadržala dok premijer nije otišao s ovog područja, jer ja sam opasnost”, naveo je Ćustić pa dodao kako su mu u policiji najprije rekli da je prijetio premijeru. “S obzirom na to da sam im izbio taj argument okrenuli su na vrijeđanje (da sam ga vrijeđao), a bilo je još uhićenih. Sa mnom je bio čovjek sudionik Maslenica, a dok je premijer postavljao vijenac, on je bio u zatvoru isto zbog komentara.”

Oglas

“Za vrijeme Jugoslavije kad bi Tito dolazio u Zadar milicija je zatvarala unutarnje neprijatelje odnosno Hrvate koji nisu idealizirali ‘ljubičicu bijelu’ jer su bili ‘opasni’ za druga Tita, baš kao ja danas i mnogi drugi koji vide upravo ono što vidim i ja. Mogu me zatvoriti ali ušutkati me neće, ušutkati me mogu jedino fizičkom likvidacijom. Na znanje HDZ-u i njegovom vođi, ne bojim vas se”, napisao je 72-godišnjak pitajući se “imamo li u Hrvatskoj ponovo kult ličnosti i imamo li ponovo druga Tita”.

72-godišnjak je u svom komentaru napisao: “Nitko nije toliko ponizio i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik”.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.