Prati nas

Mozaik

Miljenica publike

Umrla je legenda televizije Betty White. ‘Iskoristite godine, iskoristite ih sve!’

‘Ja sam jako sretna što sam dobrog zdravlja i što se osjećam ovako dobro u ovim godinama. Odličan osjećaj’, rekla je nedavno za People

Objavljeno

|

Betty White (screenshot: Television Academy/Youtube)

Samo nekoliko tjedana prije stotog rođendana, na Silvestrovo, umrla je Betty White, američka glumica i televizijska ikona koju su Amerikanci smatrali svojim nacionalnim blagom. Hrvatskim gledateljima White je najpoznatija po ulozi u humorističnoj seriji “Zlatne djevojke”. White je rođena 17. siječnja 1922. godine u Chicagu u saveznoj državi Illinois. Njezin otac Horace White bio je inženjer elektrotehnike, a majka Tess domaćica.

Televizijsku karijeru počela je daleke 1939. godine, kada je taj medij bio još eksperiment i kada je malo tko imao televizor. Ne čudi stoga što je dugo vremena nosila titulu vlasnice najduže televizijske karijere. Karijeru je nakratko prekinula tijekom Drugog svjetskog rata kada je kao volonterka logistički pomagala američkoj vojsci.

Poznata po zaraznom smijehu i neuništivom duhu, White je nedavno magazinu People rekla da je zdrava, vjerojatno zbog toga što izbjegava „zelenjavu“. Omiljena “zlatna djevojka” često se šalila i na vlastiti račun. “Kad me pitaju što još nisam odradila u ovom poslu, a uvijek sam htjela, moj odgovor je uvijek – Roberta Redforda”, svojevremeno je izjavila.

Betty White (Screenshot: Youtube)

Portal 100posto prikupio je nekoliko njezinih najboljih izjava:

Ne žalim ni za čim u životu. Smatram se najsretnijoj curom na cijelom svijetu.

Računa se vaš pogled na život. Ako se ne shvaćaš preozbiljno, uskoro ćeš shvatiti da možete pronaći humor u svakodnevnim situacijama. A to vam nekad može spasiti život.

Nisam imala pojma da ću izdržati ovoliko dugo, da ću imati privilegiju raditi u ovoj branši. A televizija je tako zabavan posao. Hvala vam na tome.

Ako hodate po pješačkoj stazi, još volim vidjeti da muškarac hoda bliže ulici, kako bi zaštitio ženu od prometa. Odrasla sam uz takve običaje i bilo bi mi žao da toga nestane. Još volim vidjeti da muškarci ženama otvaraju vrata. Volim te malene znakove džentlmenstva koji brzo nestaju. Ako zvučim staromodno, to je samo zato što sam tako stara! Ali, to je samo pristojnost.

Nisam baš dobra kuharica. U kuhinju idem samo kad trebam nahraniti svog psa.

Ljudi mi kažu da je Facebook izvrstan način da se povežem sa starim prijateljima. U mojim godinama, da se povežem sa starim prijateljima trebala bi mi ploča za prizivanje duhova.

Gravitacija je preuzela i ne mogu baš puno toga napraviti. Moj problem s plastičnom kirurgijom je to da na nekim događajima sretnem stare prijateljice i ne prepoznajem ih. Prepoznajem im glas, ali, odjednom, tu je neko potpuno novo lice i nemam pojma tko je to.

Totalno sam luda za zdravim načinom života. Moja omiljena hrana je hot dog s pomfritom. A vježba: živim u kući s dva kata, a jako sam zaboravljiva pa se često penjem gore-dolje po stepenicama.

Ne pokušavajte biti mladi. Samo otvorite svoj um. Postoji toliko stvari o kojima nikad neću ništa saznati, ali svejedno me zanimaju. Znate one ljude koji govore: ‘O, ne, uskoro ću imati 30, što da radim?’ Pa, iskoristi te godine! Iskoristi ih sve!

Uvijek sam voljela starije muškarce. Jednostavno su mi bili privlačniji. Naravno, u mojim godinama nema ih baš puno.

Udala sam se za svog prvog muža jer smo htjeli spavati zajedno. Brak je trajao šest mjeseci i bili smo u krevetu šest mjeseci.

Moj savjet? Uvijek odspavajte barem osam sati za ljepotu. Devet ako ste ružni.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.