Prati nas

Vijesti

Standard

Zagrepčanima rastu računi za plin i do 70 posto!

Jeronim Tomas za ovakvo stanje optužuje staru upravu iz mandata Milana Bandića koja na vrijeme nije kupila rezerve plina dok je još plin bio jeftin.

Objavljeno

|

foto: Julian Hochgesang/Unsplash

Jeronim Tomas, direktor Gradske plinare Zagreb – Opskrba za RTL je govorio o sve većim cijenama plina. Nakon što su nove uplatnice iznenadile poduzetnike, ali i udruge i vjerske zajednice, na red će doći i obični građani.

Tomas je potvrdio procjene nekih energetičara da bi cijena za kućanstva mogla porasti i do 70 posto. “Moguće je, da. To je realno povećanje. Cijena plina raste znatno više”, rekao je.

Na pitanje trebaju li građani preći na neki drugi izvor energije i koji energent preporučuje, prvi čovjek Plinare je rekao: “Definitivno plin!” O poskupljenju pak kaže: “Ja se nadam da to neće potrajati, ali vidjet ćemo što će se događati. Nitko to nije mogao očekivati, to je nešto što će se definitivno mijenjati u budućnosti.”

Tomas za ovakvo stanje optužuje staru upravu iz mandata Milana Bandića koja na vrijeme nije kupila rezerve plina dok je još plin bio jeftin. “Najbolja ilustracija za to je da je u prosincu 2021. cijena plina bila desetak puta veća, nego što je bila recimo godinu prije, tako da je to ogromna razlika i ogromni skok cijena.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.