Prati nas

Vijesti

Rat u Ukrajini

Tomašević: Zagreb je spreman prihvatiti izbjeglice iz Ukrajine

‘Najoštrije osuđujem agresiju na Ukrajinu zbog koje će mnogi životi biti uništeni’, kazao je Tomislav Tomašević.

Objavljeno

|

Tomislav Tomašević (foto: Zagreb.hr)

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević izrazio je danas apsolutnu spremnost Grada Zagreba da pruži svu moguću pomoć izbjeglicama iz Ukrajine, objavljeno je na službenoj gradskoj stranici.

“Načelnik stožera Šibensko-kninske županije zatražio je danas smještaj za potencijalne izbjeglice iz Ukrajine na lokaciji Skradin. Radi se o hostelu Loda koji je u sklopu podružnice Vladimir Nazor kao dijela Zagrebačkog holdinga. Odobrio sam taj zahtjev, u konzultaciji s upravom Zagrebačkog holdinga”, rekao je gradonačelnik Tomašević.

“Grad Zagreb na raspolaganje će staviti još lokacija za eventualni prihvat izbjeglica, ovisno o potrebama”, dodao je gradonačelnik. “To je najmanje što možemo učiniti u znak solidarnosti s građanima Ukrajine i ljudskom tragedijom kroz koju prolaze.” Gradonačelnik Tomašević izrazio je nadu da će se nasilje zaustaviti kako nevini ne bi dalje stradavali. “Najoštrije osuđujem agresiju na Ukrajinu zbog koje će mnogi životi biti uništeni”, kazao je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.