Prati nas

Vijesti

Interventna pomoć

Umirovljenicima stiže energetski dodatak, Plenković objavio razrede isplata

Cjelokupan paket pomoći vrijedan je 4,8 milijardi kuna. Obuhvatit će građanstvo, poljoprivrednike, obrtnike i poduzeća.

Objavljeno

|

screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predstavio je u  Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu paket mjera za ublažavanje rasta cijena energenata koji bi u primjenu trebao ići početkom travnja.

Uz smanjenje PDV-a na prehrambene grupe proizvoda i energenata te subvencioniranje energenata pojedinim društvenim skupinama, Plenković je istaknuo posebne naknade za umirovljenike. “Umirovljenici su vrlo važna skupina hrvatskog društva. Stoga će vlada isplatiti jednokratni energetski dodatak vrijedan 470 milijuna kuna”, kazao je. U nastavku donosimo vrijednost naknada i razrede isplate.

  • 71.940 umirovljenika koji imaju mirovinu do 1.500 kuna primiti će 1.200 kuna naknade
  • 116.776 umirovljenika koji imaju mirovinu do 2.000 kuna primiti će 900 kuna naknade
  • 327.478 umirovljenika koji imaju mirovinu do 3.000 kuna primiti će 600 kuna naknade
  • 204.486 umirovljenika koji primaju mirovinu do 4.000 kuna primiti će 400 kuna naknade
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.