Prati nas

Vijesti

Pravednije društvo

Vilim Ribić predložio premijeru porez na nekretnine u kojima ne živite

Kaže da redistribuciju nacionalnog bogatstva rade sve socijalne države te da je to ustavna kategorija.

Objavljeno

|

Što radi Vilim Ribić?
Sindikalist Vilim Ribić (foto: Sandro Bura)

Glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja te član Gospodarsko-socijalnog vijeća, Vilim Ribić, za N1 televiziju kazao je da je na nedavnom sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem predlagao porez na nekretnine.

“Dakle ako čovjek živi u nekakvoj nekretnini, onda naravno da nećete oporezovati. Mi imamo porez na potrošnju, PDV. Onaj tko je bogat ima daleko veću masu raspoloživog dohotka, onaj tko je siromašan ima manju nakon oporezivanja. S tim novcem jednako plaćaju PDV. Znači, udio poreza koji plaća siromašni građanin je znatno veći nego za bogate”, kaže Ribić.

“Ovdje bi oporezivali bogate i napravili redistribuciju nacionalnog bogatstva kako bi ljudi vidjeli da mogu živjeti u pravednoj zemlji”, objašnjava Ribić. Kaže da redistribuciju nacionalnog bogatstva rade sve socijalne države te da je to ustavna kategorija.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.