Prati nas

Vijesti

Prevara

26 godina primao je invalidsku mirovinu, no otkrilo se da nikada nije bio ranjen

Kroz invalidske mirovine mu je isplaćeno više od 1.750.000 kuna.

Objavljeno

|

foto: Pixabay

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Koprivnici je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv muškarca (50) kojeg se tereti da je lagao da je ranjen u Domovinskom ratu kako bi dobio invalidsku mirovinu, javlja N1.

Tužiteljstvo tvrdi da je 50-godišnjak 1996. godine podnio zahtjev za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu i dobio nalaze i potvrde da prema kojima mu je kao hrvatskom branitelju utvrđena invalidnost zbog ranjavanja u ratu. Međutim, ODO tvrdi da to nije bila istina jer optuženi muškarac u Domovinskom ratu nije zadobio nikakve ozljede i uopće nema invalidnost uzrokovanu tjelesnim ozljeđivanjem.

Tereti ga se da je time neistinito prikazao kako ispunjava sve uvjete za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu, u što su mu službene osobe fonda povjerovale i utvrdile mu invalidnost kao posljedicu ozljeđivanja u ratu.

Na temelju toga je doneseno rješenje kojim mu je priznato pravo na invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti za rad, a koja mu je isplaćivana do siječnja 2022. godine. Kroz invalidske mirovine mu je isplaćeno više od 1.750.000 kuna.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.