Prati nas

Vijesti

Ministar na odlasku?

DORH zatražio skidanje imuniteta ministru mirovinskog sustava Josipu Aladroviću

Što se tiče ministarskog mandata, on je uvijek na raspolaganju predsjedniku Vlade, pa tako i sada, kazao je prije tjedan dana Aladrović.

Objavljeno

|

Josip Aladrović (screenshot: Nova TV)

“Vlada je zaprimila zahtjev za skidanje imuniteta ministru rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću, a radi pokretanja postupka za djelo za koje je propisana kazna zatvora do 5 godina. Nakon što prouči zahtjev, Vlada će o istome odlučiti”, priopćeno je iz Banskih dvora, čime se potvrđuju nagađanja koja traju od izbijanja afere “Poticaji”.

Ministra se, prema neslužbenim informacijama, tereti da je u vrijeme dok je bio ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje 2018. i 2019. godine zaposlio dvije ženske osobe preko veze. One su se zbog daljnjeg napredovanja kratko zadržale u toj instituciji.

Jutarnji list je kao izvor pritiska za zapošljavanje po vezi označio bivšeg ministra graditeljstva Darka Horvata i njegovu bivšu pomoćnicu iz Ministarstva gospodarstva Anu Mandac, ali i gradonačelnika Županje Damira Juzbašića. Aladrović je već ranije kazao kako nije zapošljavao preko veze, ali i da neće biti teret Vladi. “Što se tiče ministarskog mandata, on je uvijek na raspolaganju predsjedniku Vlade, pa tako i sada”, kazao je prije tjedan dana Aladrović.

Za otvaranje istraga za kazneno djelo za koje je zaprijećena kazna zatvora do pet godina zatvora, DORH od Vlade mora tražiti suglasnost da se pokrene kazneni postupak.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.