Prati nas

Vijesti

Josip Aladrović

‘Ponosan sam na rad u HZMO-u, pokretanje postupka ne može biti javno komunicirano’

Vlada odlučuje o skidanju imuniteta ministru mirovinskog sustava Josipu Aladroviću. Ministra se, prema neslužbenim informacijama, tereti da je u vrijeme dok je bio ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje 2018. i 2019. godine zaposlio dvije ženske osobe preko veze.

Objavljeno

|

Josip Aladrović (screenshot: N1)

Nakon potvrde iz Vlade da je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske zatražilo skidanje imuniteta ministru mirovinskog sustava Josipu Aladroviću, oglasio se i sam ministar.

“Tijekom dužnosničke karijere uvijek sam poštivao pozitivne propise Republike Hrvatske i donosio odluke u različitim okolnostima, ali nijedna nije bila protuzakonita. Stoga, zbog razumljivog interesa javnosti u pogledu zahtjeva koji je zaprimila Vlada RH, imam potrebu istaknuti nekoliko informacija i motiva iz dosadašnjeg rada”, napisao je na Facebooku.

“Ponosan sam na posao koji sam zajedno s kolegama radio u HZMO-u, kao što sam ponosan i na posao kojeg radimo u Ministarstvu. Ponosan sam na pravovremeno očuvanje radnih mjesta u jeku pandemije, na mjere za samozapošljavanje, uspješno korištenje sredstava iz Europskog socijalnog fonda, kao i na započetu sveobuhvatnu reformu sustava socijalne skrbi. U svim ovim procesima sam stalno bio dostupan novinarima, strukovnim udruženjima, neslužbenim i službenim inicijativama, poslodavcima i radnicima. Moja vrata su uvijek otvorena i nikada ne bježim od odgovora, bez obzira tko postavljao pitanja. Tako je bilo ranije, tako je sada i tako će biti i u budućnosti”, stoji u objavi.

“Uz političko djelovanje često se vežu teške odluke, no kakve god one bile prvenstveno moraju biti u interesu Republike Hrvatske i svih njezinih građana. Mogućnost koja postoji oko pokretanja postupka dovodi me do zaključka da ova tema ne može biti javno komunicirana. Kao građanin Republike Hrvatske bit ću na raspolaganju svim tijelima koja to budu od mene zahtijevala, kao što sam bio i do sada”, zaključio je Aladrović.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.