Prati nas

Vijesti

Usklađivanje mirovina

Federacija BiH: Usklađivanje od 10 posto i uvećani osnovni bod za nove umirovljenike

Odluka je donesena nakon što je Federalni zavod PIO dostavio resornom federalnom ministarstvu 3.3.2022. godine inicijativu za dobijanje saglasnosti za usklađivanje vrijednosti općeg boda za 2022. godinu za 4,8 posto. Naime, za toliko je, prema podacima Federalnog zavod za statistiku, porasla prosječna bruto plaća u FBiH u 2021. godini u odnosu na 2020. godinu.

Objavljeno

|

foto: Damir Bosnjak/ Unsplash

Na redovnoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) donesena je odluka o povećanju Općeg boda za umirovljenike koji se umirovljuju u ovoj godini. Bod će biti uvećan za 4,8 posto i iznosit će 16,35.

Nakon sjednice pred novinare je stao ministar rada i socijalne politike FBiH Vesko Drljača koji je rekao da je postotak utvrđen na osnovu podataka o povećanju prosječne bruto plaće tijekom prošle godine.

“Očekujemo da će redovito usklađivanje biti veće od 10 posto”, kazao je i dodao da je redovno usklađivanje u skladu sa nedavno donesenim izmjenama Zakona o MIO-u. “A koliko će zapravo biti, čekamo službene podatke Federalnog zavoda za statistiku”, zaključio je Drljača.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.