Prati nas

Mozaik

Religija

Zabrinuta vjernica: Je li grijeh prati rublje nedjeljom? Što kaže Katolička crkva?

Razapeti između vjerskih pravila i dnevnih životnih obveza, vjernici često osjećaju grižnju savjesti i pitaju se jesu li počinili grijeh.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

“Je li grijeh prati rublje nedjeljom, odnosno smatra li se to teškim poslom koji bi trebalo izbjegavati raditi? Mlađa smo obitelj, imamo troje djece i često u tjednu ne stignemo sve napraviti. Hvala na odgovoru.” Pitanje je to koje je postavila čitateljica Glasu Koncila.

“U redovitom razmišljanju o dopuštenom ili nedopuštenom poslu nedjeljom svjesni smo da postoje neki poslovi koje, bez obzira na njihovu težinu, moramo obaviti i nedjeljom. Tako je naime s poslom u nekim djelatnostima. Ponekad je neizbježno nedjeljom obaviti i neke hitne poljoprivredne poslove, pogotovo ako prijeti neko teže duže nepogodno vrijeme, koje bi moglo ugroziti urod, a time i život ljudi”, stoji u odgovoru.

“Postoje li u Vašoj obitelji neki teški razlozi zbog kojih ne stignete prati rublje u tjednu, vjerojatno biste mogli pronaći neko opravdanje. No po Vašem pitanju zaključujemo da se ne želite opravdavati i da se ne osjećate ugodno zbog toga, pa možda i mislite da griješite, pa predlažemo da pokušate istražiti druge mogućnosti, na neki način učinkovitiju organizaciju dnevnih obveza jer pranje rublja uobičajeno ne mora uzeti puno vremena premda razumijemo da nije lako usklađivati svakodnevne obveze u obitelji s troje male djece koja sigurno zahtijevaju mnogo ljubavi i brige”, odgovaraju teolozi iz Koncila.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.