Prati nas

Show

Samo ljubav

Kolinda zahvalila čestitarima: Nema ljepšeg od ljubavi i poštovanja!

Često sam upadala u grmlje kopriva, vidajući plikove, a i susreti s poskocima nisu bili rijetki, no na sreću uvijek su završavali dobro, pisala je Kolinda Grabar-Kitarović.

Objavljeno

|

Kolinda Grabar-Kitarović (foto: Siniša Bogdanić)

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas slavi 54. rođendan. Tim povodom zahvalila je brojnim čestitarima. “Svima vama koji se danas javljate s lijepim željama – hvala vam od srca! Nema ljepšeg od ljubavi i poštovanja!” objavila je uz fotografiju iz djetinjstva.

Podsjetimo, prisjetila se djetinjstva i u prvoj biografiji koju je objavila na službenoj predsjedničkoj stranici. Odrastanje u Lubarskom na Grobniku, Grabar-Kitarović tada je opisala ovim riječima: “Bila sam dijete prirode. Vješto se penjala po stablima, kopala zemunice, trčala po pustim poljima dok je vjetar šibao moje lice, uvijek zarumenjeno od sunca ili vjetra. Pomalo dječački mogla sam se popeti na svako stablo, ljuljajući se nad bistrinom Rječine, puštajući se bez straha u hladnu, duboku vodu, izranjajući i hvatajući zrak u plućima i plavetnilo neba u oku.”

“Odrastala sam u toj slobodi prostora, pjevu ptica, šumu vjetra i beskraju neba. Užasavala sam se jedino poskoka i koprive. Često sam upadala u grmlje kopriva, vidajući plikove, a i susreti s poskocima nisu bili rijetki, no na sreću uvijek su završavali dobro. Uvijek sam instinktivno znala kako se ponašati u blizini zmija”, napisala je u biografiji koju je uskoro zamijenio nešto službeniji format.

Rođena je 29. travnja 1968. godine u Rijeci. I po očevoj i po majčinoj strani bivša predsjednica potječe s Grobinšćine. Udana je za sveučilišnog profesora Jakova Kitarovića i majka je dvoje djece, Katarine i Luke.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.