Prati nas

Vijesti

Sramotno

Ljubavnice hrvatskih političara na parfeme mjesečno troše više od prosječne mirovine, kaže medicinska sestra s 46 godina staža

‘Svjesna sam da ima puno umirovljenika koji, ne znam kako, žive s 2.000 kuna i to je potpuna nacionalna sramota. Ali, neki od njih su makar nekada dobili stanove, pa ih sačuvali za unuke ili praunuke’, kaže Baslov.

Objavljeno

|

foto: S. Bura/S.Bogdanic/Mojevrijeme.hr

Bio je prvi dan listopada 1975. godine kada je Ljiljana Blaslov prekoračila prag Opće bolnice Zadar i kao mlada medicinska sestra u “vanjskoj kirurškoj ambulanti” započela svoj radni vijek. Iz bolničkog je kruga izaIšla nakon nevjerojatnih 46 godina radnog staža provedenog uglavnom na Gastroenterološkom odjelu. Slobodna Dalmacija je istražila kako je država “nagradila” ovu požrtvovnu profesionalku koja je radila i tijekom ratnih godina.

“Nakon 46 godina posla dobila sam mirovinu od 5.170 kuna, a onda su mi na to odredili porez i prirez jer je to, valjda, previše za jednu medicinsku sestru i tolike godine rada. Previše je to i ako želite dobiti umirovljenički pokaz ili subvenciju za struju”, izjavila je.

“Svjesna sam da ima puno umirovljenika koji, ne znam kako, žive s 2.000 kuna i to je potpuna nacionalna sramota. Ali, neki od njih su makar nekada dobili stanove, pa ih sačuvali za unuke ili praunuke, a ja sam najprije 16 godina izdvajala u jugoslavenski stambeni fond i nisam dobila stan, pa sam nastavila izdvajati i u Hrvatskoj, ali opet nisam dobila ništa nego im je moja mirovina – prevelika!?”

Vratite ukradeno

“Neka mi onda vrate novac što sam ga dala stambenim fondovima, a izračunala sam da sam Jugoslaviji dala 50 tisuća maraka i Hrvatskoj 20 tisuća eura, da bi na kraju morala otplatiti 340 tisuća kuna kredita kojeg sada vraća moja kćerka.”

“Svih 46 godina koje sam radila, ni jednu noć nisam spavala među zidovima koje nisam plaćala, a 25 godina sam bila podstanar! Niti jednu noć! Ponavljam: znam koliko malih mirovina ima i samo se pitam je li ih sram…”

“Mi ni sada ne znamo što naši političari i ministri sve imaju i nikad im nije dosta, a njihove žene i ljubavnice na parfeme  potroše više od prosječne mirovine! Zar ih nije sram što nam starci kopaju po kontejnerima”, pita se ova friška umirovljenica.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.