Prati nas

Mozaik

Međugeneracijski odnosi

Papa Franjo poručio svekrvama da je zločest jezik jedan od najružnijih grijehova

‘Njegujte odnose sa svojim svekrvama. Ponekad su one malo posebne, ali su bile majke vašem suprugu. Učinite ih sretnima’, kazao je papa.

Objavljeno

|

Papa Franjo daje blagoslov homoseksualcima
foto: Ashwin Vaswani/Unsplash

Dio ovotjedne audijencije na Trgu svetog Petra u Vatikanu, papa Franjo posvetio je svekrvama, stereotipima i međugeneracijskim odnosima. “Ne kažem da je vidimo kao vraga, ali svekrva je uvijek negativno predstavljena. Ali svekrve i punice su majke vašeg muža ili supruge”, kazao je Franjo.

“Kažemo da je tim bolje čim je svekrva dalje. No nije tako, ona je majka, ona je starija osoba. Ženi je jedna od najljepših stvari imati unuke. Kad joj djeca imaju djecu, ona ponovno oživi”, dodao je papa.

Snahama je poručio: “Njegujte odnose sa svojim svekrvama. Ponekad su one malo posebne, ali su bile majke vašem suprugu. Učinite ih sretnima”, dodao je. I za svekrve je imao savjet: “Kažem vam, pazite kako se izražavate, zločestoće jezika jedan su od najružnijih grijeha svekrva.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.