Prati nas

Vijesti

Huliganstvo

HSU osudio huligane: Danas je nezamislivo da s unucima odemo na utakmicu

‘Za prekršitelje kazne moraju biti promptne i drastične, a poglavito ako se radi o napadu na službenu osobu. Huliganima nije mjesto na tribinama i u sportu’, poručuju iz Hrvatske stranke umirovljenika.

Objavljeno

|

foto: MUP

“Iako su nam oči i uši svakodnevno usmjerene prema porastu cijena i inflaciji, širenju ratnih sukoba i odioznim prepucavanjima najviših političkih dužnosnika, ne bi bilo dobro olako prijeći i preko najnovijeg nasilja tzv. navijačkih skupina. Osobito kada je riječ o nogometu koji privlači veliku pozornost javnosti i gledatelja koji sve više priželjkuju mir i sigurnost na tribinama”, stoji u osvrtu Hrvatske stranke umirovljenika (HSU).

“Mnogi naši sugrađani starije životne dobi sjećaju se kako su nedjeljni vikend provodili s unucima navijajući za svoj omiljeni nogometni klub što je danas nezamislivo. Zbog toga je žurno potrebno odvojiti nasilnike, ovisnike i kompleksaše od iskrenih nogometnih zaljubljenika i navijačkih timova. Zar nam poruke s ubacivanjem topovskog udara u kacigu policijskog djelatnika ili baklje u policijsko vozilo nije dovoljan znak za alarm i uzbunu? Što još trebamo čekati da se ovaj korov u našem društvu odstrani? Zar doista trebamo sačekati posljedice koje će uključivati smrtne osobe?” pita HSU.

“Pri tome nije zanemariva i financijska strana održavanja reda i mira prije i nakon odigravanja nogometnih utakmica koju plaćaju porezni obveznici. Sramotno je gledati kordone oklopljenih policajaca koji na ulazu u Split štite gostujuće navijače iz Zagreba i obratno. Stoga pozivamo Vladu RH i osobito Ministarstvo turizma i sporta da poduzmu sve korake koji su im na raspolaganju kako bi se konačno zaustavili sukobi i teror među navijačima. Bez obzira je li to nekome u interesu ili tako želi oslabiti hrvatsku državu dodatnim podjelama i raspirivanjem sukoba.”

“Za nas u Hrvatskoj stranci umirovljenika rad s mladima koji su uključeni u brojne navijačke skupine treba predstavljati ponos i ljubav prema klubu, poštivanje suparnika i njegovih navijača i zajedništvo u bodrenju i navijanju prema svom klubu. Sve ostalo treba u korijenu sasjeći i spriječiti kako se ovaj prostor ne bi koristio za pražnjenje osobnih frustracija, nezadovoljstva i mržnje. Za prekršitelje kazne moraju biti promptne i drastične, a poglavito ako se radi o napadu na službenu osobu. Huliganima nije mjesto na tribinama i u sportu. Nadalje, osim HNS-a, prvoligaško natjecanje bi trebala voditi i udruga prvoligaša. Tako bi se točno precizirali rekviziti koje mogu rabiti navijači, a ne da to bude u nadležnosti klubova domaćina i da klubovi određuju nečija ponašanja”, stoji u objavi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.