Prati nas

Show

Politika i zabava

Ksenija Urličić: Plenković sjajno vodi državu, zgodan je, nema mu zamjene

Imala sam otvoren put u politiku, ali sam se malo bojala jer sam se našla u poslu koji sam radila. I danas je HDZ nezamjenjiv, kazala je Urličić.

Objavljeno

|

Ksenija Urličić (screenshot: Youtube/EurosongHR)

Bivša urednica zabavnog programa HRT-a, Ksenija Urličić (82), kao i svake godine najtraženija je sugovornica novinarima u vrijeme održavanja Eurosonga. Za Jutarnji list je, osim nastupa hrvatske predstavnice Mije Dimšić u Torinu, komentirala i političku situaciju.

Priznala je da je u vrijeme svoje medijske moći bila jako bliska politici jer je ona bila apsolutno u skladu sa svim njezinim uvjerenjima, pripadnosti, njezinim bratom koji joj je uvijek bio uzor i njezinim ocem koji ju je tako odgajao. Naime, Ksenijin brat Žarko Domljan, bio je prvi predsjednik Hrvatskog sabora i bliski suradnik prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

“Dakle, ja sam od samog početka, a i prije početka HDZ-a, bila apsolutni hadezeovac. Vodila sam niz HDZ-ovih kampanja po BiH. Imala sam otvoren put u politiku, ali sam se malo bojala jer sam se našla u poslu koji sam radila. I danas je HDZ nezamjenjiv”, kazala je Urličić.

“Mislim da Plenković sjajno vodi ovu hrvatsku državu. A on bi trebao biti HDZ. Ja osobno njemu ne vidim zamjenu. On je jedan elokventan, mudar, staložen čovjek. I osim toga vrlo je naočit, a to nije nebitno. Znate, on je vrlo zgodan muškarac. Kada se on negdje pojavi sigurno je drugačije nego kada dođe neki neugledan čovjek”, zaključuje Ksenija Urličić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.