Prati nas

Mozaik

Prisilno na more?

Stop ruskom plinu: Njemačka bi mogla umirovljenike poslati u toplije krajeve

Prijedlog je 500 eura po umirovljeniku s kojim bi subvencionirali putovanje u recimo Tursku, Tunis ili Španjolsku.

Objavljeno

|

foto: Free-Photos/Pixabay

Kako spasiti umirovljenike od nestašice plina i visokih cijena grijanja proizašlih iz okončanja energetske ovisnosti o Rusiji? Njemačka bi mogla to učiniti sustavom subvencija uz pomoć kojih bi umirovljenike tijekom zime zbrinuli u toplijim krajevima.

Kako javlja Jutarnji list, ovu je ideju izložila predsjednica njemačke udruge nezavisnih turističkih agencija Marija Linnhoff predloživši da Njemačka s 500 eura po umirovljeniku subvencionira da oni tijekom zime uplate putovanje, recimo, u Tursku, Tunis ili Španjolsku gdje bi proveli dio zime i time utjecali na potrošnju energenata u domovini.

“Početna cijena jednog takvog putovanja u Mallorcu je oko 1.300 eura po osobi. To podrazumijeva 50-dnevni boravak u hotelu srednje klase, uključujući polupansion i let. Ukoliko bi osobe pristale same brinuti o svojoj prehrani, cijena bi iznosila oko 950 eura”, kazala je Linnhoff napomenuvši da bi ovim potezom država jednim udarcem ubila dvije muhe.

“Bolje se protiv Putina boriti putovanjima nego se zbog njega smrzavati”, slikovito je kazala i izazvala buru reakcija diljem zemlje, poglavito od strane njemačkih političara koji su ideju dočekali na nož.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.