Prati nas

Aktivno starenje

Kad se voli život!

Zaljubljeni umirovljenici Marija i Danijel trčali u majicama koje su oduševile cijeli Zadar

Naši vjerni čitatelji, dvoje sportski aktivnih umirovljenika koji gaje i nježno prijateljstvo – Marija Blažur (77) i Danijel Cessare (78) – našoj su redakciji poslali odlične fotografije s utrke Wings for Life World Run, na koju su u nedjelju iz svog Zagreba otputovali u Zadar.

Objavljeno

|

Danijel Cessare i Marija Blažur (foto: privatni album)

Riječ je o globalnoj utrci koja se održava s ciljem da se pomogne pronalasku lijeka za ozljede leđne moždine. Tako su zadarske ulice preplavile tisuće sudionika koji su stigli ne samo iz svih dijelova Lijepe naše, već i iz svijeta.

Humanom cilju da trče za one koji to ne mogu, pridružili su se tako i gospođa Marija Blažur, koja ipak nije trčala cijelu dionicu, i nepokolebljiv gospodin Danijel Cessare koji je u 79. godini života dionicu pretrčao kao mladić. Poslao nam je fotografiju nakon odrađenog devetog kilometra i ne možemo reći da izgleda imalo klonulo! Inače, trčalo se već poznatom rutom uzduž Jadranske magistrale pa se Zadar može pohvaliti da je ovo jedina Wings for Life World Run utrka na kojoj se čitavom rutom trči uz more.

Bravo za ovaj nerazdvojni par koji već sedam godina, otkako su se upoznali kao udovci, pomiče granice svojih sportskih i kreativnih dostignuća, a to ih čini optimističnima i upravo zaljubljenima u život. Priznajmo, majice koje su nosili za ovu prigodu nenadmašne su i govore tisuću riječi!

Danijel Cessare i Marija Blažur (foto: privatni album)
Danijel Cessare i Marija Blažur (foto: privatni album)
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.