Prati nas

Vijesti

Iz palače pravde

Zbog napada na punicu zet dobio šest mjeseci uvjetno, i prije su se svađali

Općinski sudac Mladena je proglasio krivim i osudio na 6 mjeseci zatvora u koji ne mora ako u roku od dvije godine ne počini slično nedjelo. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

Objavljeno

|

Kako prepoznati laganje?
foto: BigStock

Zet Mladen (54) osuđen je na zatvorsku kaznu zbog napada na punicu Nadicu (78) jer je lani u svibnju u Zagrebu prigovorila njegovu djetetu zbog polijevanja vode po balkonu, javlja portal Danica.

“Prišao je punici, glasno vikao na nju te ju rukama uhvatio za ramena i tresao, te s nakanom da je zastraši rekao joj: Majku vam božju, sve ću vas srediti! Uslijed tih prijetnji je Nadica osjetila uznemirenost i strah za vlastiti život, dakle bliskoj osobi ozbiljno je prijetio”, piše u presudi.

Mladen je priznao kako su se on i punica i prije svađali, a svađali su se i te zgode u kojoj je on branio svoju kćer od napada bake. Znali su se posvađati i potom pomiriti za tjedan dana, ali nikada nije bilo ništa ozbiljno.

“Možda sam primio punicu za ramena, ali je sasvim sigurno nisam tresao. Nisam agresivna osoba, a osobito ne prema ženama. Svašta sam vikao, istina, ali nisam joj rekao ‘sve ću vas srediti’. Od tog dana dolazim po dijete, ali ne izlazim iz auta i nemam kontakta s punicom. “Ja i punica nikad se nismo posebno voljeli, ali bili smo u dobrim odnosima. Ja sam sa svojih deset prstiju mnogo toga za nju dobroga napravio”, branio se Mladen na sudu.

Punica Nadica rekla je kako je njezina unuka mela po balkonu, a voda je curila na nju jer je bila ispod, u dvorištu. Rekla im je: “Zaboga, kaj to radite?” Nakon toga zet Mladen je sišao u dvorište. “To nije prvi put da je vikao, cijela ulica ga čuje. Bojim ga se i vrlo je glasan. Ja sam mu samo rekla da smiri hormone. To je već drugi put da me je zet tako primio. Očima me je arogantno gledao i uplašila sam se. Nakon što sam pozvala policiju, zet je htio pobjeći, ali ga je policija spriječila”, svjedočila je gospođa Nadica.

Općinski sudac Mladena je proglasio krivim i osudio na 6 mjeseci zatvora u koji ne mora ako u roku od dvije godine ne počini slično nedjelo. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.