Prati nas

Vijesti

Kriminal

Bivša saborska zastupnica: Pretukla me je, vezala i opljačkala njegovateljica

Nakon određenog vremena uspjela sam se osloboditi marame i zvati u pomoć. Na sreću čula me susjeda i počela je akcija spašavanja, piše nekadašnja saborska zastupnica koje je osoba s invaliditetom.

Objavljeno

|

Vesna Škulić (scrreenshot: Youtube)

Vesna Škulić (60), bivša saborska zastupnica SDP-a, objavila je na Facebooku da ju je sinoć zlostavljala i opljačkala njena osobna asistentica. Škulić je uspjela dozvati susjede, no njegovateljica je već pobjegla s ukradenim bankovnim karticama i stvarima.

“Sinoć od pola devet do pola noći doživjela sam pravu životnu dramu! Žena ili monstrum koja mi je pružala usluge pomoći i brige za dosta pristojnu plaću prema našim uvjetima i vremenima u kojima živimo, bacila me na pod iz kolica, prije toga me čupala i tukla glavom o zid, vezala maramom usta i odvukla na kauč dobro znajući da me ne smije ostaviti u tom položaju jer dolazi do gušenja”, napisala je Škulić.

“Zatvorila je psa u kupaonu da ni on ne može pomoći, mene vezanu, odnosno vezanom maramom preko usta ostavila u stanu. Prije toga je zatvorila sve prozore da me nitko ne može čuti, pojačala ton na televizoru, zatvorila vrata od dnevnog boravka, uzela mi bankovne kartice, dva mobitela i još neke stvari, zaključala protuprovalna vrata i otišla u nepoznatom smjeru”, nastavlja žrtva.

“Policija , hitna i vatrogasci su došli oko pola noći. Dakle, tri sata sam ležala u, za mene, jako opasnom položaju u prostoriji bez pristupa zraka i vezanih usta. Nakon određenog vremena uspjela sam se osloboditi marame i zvati u pomoć. Na sreću čula me susjeda i počela je akcija spašavanja. Molim sve čiji se brojevi nalaze u mojim mobitelima da postoji mogućnost uznemiravanje i ja se unaprijed ispričavam. Ona je iz Beograda ali je određeno vrijeme živjela u Zagrebu. Ovo je njena fotografija od prije nekoliko dana. Ima kratku smeđu kosu a ovo su ekstenzije. Teška je oko sto kg i visoka oko 1,70 cm”, stoji u objavi na Facebooku. Škulić je objavila i ime svoje njegovateljice koju optužuje za brutalan napad.

Škulić je potom objavila i drugi status. “Kako se ubijaju osobe s invaliditetom? Jednostavno! Dvadeset godina se donosi Zakon o osobnoj asistenciji! Prepuštene same sebi često se nađu kao predmet iživljavanja psihički poremećenih osoba! Ja sam noćas skoro bila ubijena! Ubijena pod pokroviteljstvom Vlade RH! I opljačkana. Ne skoro, nego opljačkana! Laptop, mobiteli, kartice… Pozivam sve osobe s invaliditetom da pokrenemo inicijativu za spašavanje naših života! Neka se po hitnom postupku donese Zakon o osobnoj asistenciji i odmah stupi na snagu, novaca ima, ili Zakon o inkluzivnom dodatku koji će imati mogućnost kontrole osoba koje nam pomažu!”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.