Prati nas

Show

Zabrinutost

Josipa Lisac: Nije dobro, prenaglo smo zanemarili mjere i izolaciju

Diljem Europe raste broj novozaraženih pa tako i u Hrvatskoj. Omiljena hrvatska pjevačica smatra da su epidemiološke mjere prenaglo popuštene i da ne trebamo zbog toga biti euforični.

Objavljeno

|

Josipa Lisac (screenshot: Croatia Records/Youtube)

Porast broja novozaraženih svakoga dana potiče razmatranje povratka protuepidemijskih mjera. Naime, u samo 24 sata zabilježena su 622 nova slučaja COVID-a, no Hrvatska živi kao da pandemije nije ni bilo. Iza nas su godine izazovne za sve, no možda najizazovnije za one koji žive od izvedbenih umjetnosti pred živim auditorijem.

Glazbena umjetnica Josipa Lisac tijekom pandemije spadala je u rizičnu skupinu zbog životne dobi. Svi koncerti kojima se publika neizmjerno radovala preko noći su zbog epidemioloških mjera – otkazani. Iako se većina zvijezda raduje što je ponovno sve otvoreno, a posao ponovno cvjeta, Josipa, priznaje za RTL, smatra da su odluke stožera došle prenaglo, a otkrila je i kako ne voli nikakvu euforiju oko popuštanja mjera.

“Smatram da smo se prenaglo vratili u realnost i zanemarili izolaciju i epidemiološke mjere. Preeuforično i prekaotično je ovo sve oko nas. Za mene ovo nije dobro. Previše smo skriveni i izolirani bili i onda odjednom sve je moguće. Pitam se je li to šala i gdje je istina. No, dobro, vidjet ćemo. Ne volim inače nikakvu euforiju pa tako niti ovu oko popuštanja mjera”, dodala je Josipa za RTL.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.